Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στην Ασία μετά τις εκλογές ΗΠΑ

Θετικά αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές στην εξασφάλιση δεύτερης θητείας του αμερικανού Προέδρου Μπους, ελπίζοντας ότι η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο θα συντηρήσει την αναπτυξιακή ισχύ της, προσφέροντας κέρδη στους εξαγωγείς της περιφέρειας.

Θετικά αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές στην εξασφάλιση δεύτερης θητείας του αμερικανού Προέδρου Μπους, ελπίζοντας ότι η ισχυρότερη οικονομία στον κόσμο θα συντηρήσει την αναπτυξιακή ισχύ της, με αποτέλεσμα σημαντικά κέρδη για τους εξαγωγείς της περιφέρειας.

Αναλυτές αναφέρουν ότι οι στρατηγικές του Τζορτζ Μπους, όπως η μείωση των φόρων και η αύξηση των κρατικών δαπανών θεωρούνται ευνοϊκές για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ και ”ό,τι είναι θετικό για την μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη έχει θετική επίδραση και στις δικές μας μετοχές,” όπως αναφέρει διαχειριστής από το Colonial First State Investments στο Σίδνεϋ.

Οι ιαπωνικοί δείκτες είχαν την καλύτερη εμφάνιση μεταξύ των χρηματιστηρίων της Ασίας και ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,5% και ο Topix 0,6%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,3% και κινείται λίγο πριν το κλείσιμο στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Απριλίου.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, την Σιγκαπούρη, την Ινδία και τη Νέα Ζηλανδία ενισχύθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι βασικοί δείκτες των ασιατικών αγορών υποχώρησαν. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε πρακτικώς αμετάβλητος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v