Προειδοποιήσεις τραπεζών πιέζουν τις ευρωαγορές

Πιέσεις ασκεί στις ευρωαγορές η προειδοποίηση κορυφαίων τραπεζών για επιβράδυνση στους ερχόμενους μήνες. Σύμφωνα δε με την τελευταία έρευνα για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εν γένει, τα κέρδη των εταιριών του δείκτη Stoxx 600 θα αυξηθούν 11% του χρόνου, αισθητά χαμηλότερα από την εκτίναξη 27% του 2004.

Πιέσεις ασκεί στις ευρωαγορές η πτώση του τραπεζικού κλάδου, μετά την προειδοποίηση κορυφαίων οίκων της ηπείρου για επιβράδυνση στους ερχόμενους μήνες.

Η Credit Suisse Group ανακοίνωσε ικανοποιητικά κέρδη τριμήνου, αλλά προειδοποίησε ότι η ζήτηση για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες δεν θα είναι ”σημαντική” στα ερχόμενα τρίμηνα.

Η BNP Paribas υποχωρεί 1,7% το μεσημέρι μετά τη δήλωση ότι οι συνθήκες άρχισαν να επιδεινώνονται κατά το γ’ τρίμηνο, λόγω της εκτίναξης των τιμών του πετρελαίου και της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζει και η ζυθοποιια Carlsberg μετά την υποβάθμιση της πρόβλεψης κερδών 2004, ενώ η εταιρία λογισμικών Business Objects βυθίστηκε όταν ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ’ τριμήνου θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Σύμφωνα με έρευνα της λονδρέζικης εταιρίας Factset JCF, οι αναλυτές περιμένουν ότι τα κέρδη των εταιριών του δείκτη Stoxx 600 θα αυξηθούν 11% του χρόνου, αισθητά χαμηλότερα από την εκτίναξη 27% του 2004.

Ο δείκτης FTSΕ υποχωρεί 0,24% στις 4.707 μονάδες, ενώ ο DAX σημειώνει πτώση 0,38% στις 4.023 μονάδες και ο CAC απώλειες 0,37% στις 3.755 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές και για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές περιμένουν δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις και δη επιβράδυνση της παραγωγικότητας με παράλληλη αύξηση του μισθοδοτικού κόστους.

Συγκεκριμένα, αναμένεται αύξηση 1,5% στον δείκτη παραγωγικότητας γ’ τριμήνου μετά από αύξηση 2,5% στην προηγούμενη μέτρηση και αύξηση του μισθοδοτικού κόστους κατά 2,3% σε ετήσια βάση, που θα είναι είναι ο ταχύτερος ρυθμός δυόμισι ετών.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα και οι αναλυτές περιμένουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, ότι ο αριθμός των ατόμων που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας για πρώτη φορά, μειώθηκε κατά 10.000, στους 340.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v