Σταθερά στο 4,75% τα επιτόκια στην Αγγλία

Αμετάβλητα στο 4,75% διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς η βρετανική οικονομία εμφανίζει ενδείξεις επιβράδυνσης. Η BoE έχει αυξήσει πέντε φορές τα επιτόκια της στερλίνας την τελευταία χρονιά, αλλά διατηρεί σταθερή πολιτική από τον Σεπτέμβριο.

Σταθερά στο 4,75% τα επιτόκια στην Αγγλία
Αμετάβλητα στο 4,75% διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς η βρετανική οικονομία εμφανίζει ενδείξεις επιβράδυνσης.

Η Bank of England έχει αυξήσει πέντε φορές τα επιτόκια της στερλίνας την τελευταία χρονιά, αλλά διατηρεί σταθερή πολιτική από τον Σεπτέμβριο, περιμένοντας να αποσαφηνιστεί η επίδραση της αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής στην οικονομία.

Και μέχρι στιγμής η στρατηγική δείχνει να αποδίδει, καθώς η οικονομική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε το προηγούμενο τρίμηνο, αφού τόσο η βιομηχανική δραστηριότητα όσο και οι καταναλωτικές δαπάνες υποχωρούν.

Παράλληλα, η ”καυτή” αγορά ακινήτων της Αγγλίας, που υπήρξε από τους μεγαλύτερους ”πονοκεφάλους” της ΒοΕ, δείχνει σαφή σημάδια επιβράδυνσης: σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι τιμές των ακινήτων βυθίστηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό τεσσάρων ετών τον Οκτώβριο.

Συγκεκριμένα οι τιμές υποχώρησαν 1,1% μετά από αύξηση 1,3% τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα σε ετήσια βάση η αύξηση τιμών να διαμορφώνεται στο 18,5% κατά το τελευταίο τρίμηνο, έναντι 20% στο τρίμηνο έως τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η τάση στα βρετανικά επιτόκια παραμένει πάντως αυξητική, καθώς η επιβράδυνση της οικονομίας είναι παροδική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v