Ανοδος ευρωαγορών με το βλέμμα στην ανεργία ΗΠΑ

Σημαντικά κέρδη διατηρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων.

Σημαντικά κέρδη διατηρούν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα έξι εβδομάδων, που καθησυχάζει τους φόβους επιβράδυνσης της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές των αεροπορικών και τεχνολογικών εταιριών, καθώς η πτώση των τιμών πετρελαίου καθησυχάζει τους φόβους επιβράδυνσης της οικονομικής κι επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι βασικοί δείκτες στις 18 αγορές της δυτικής Ευρώπης κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, πλην της Πορτογαλίας.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει άνοδο 0,37% στις 4.745 μονάδες στο υψηλότερο ενδοσυνεδριακό σημείο δύο ετών και πλέον. Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται 0,69% στις 3.788 μονάδες. Ο δείκτης DAX κερδίζει 0,69% στις 3.788 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο επί ένατη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται για τη συνέχεια στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζουν ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Οι αναλυτές περιμένουν ότι τον Οκτώβριο προστέθηκαν 175.000 θέσεις εργασίας στην αμερικανική αγορά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους όπως εκφράζονται σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg.

Το ποσοστό της ανεργίας προβλέπεται ότι παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,4%, το χαμηλότερο επίπεδο τριών ετών.

Εάν πάντως δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες των αναλυτών θα πρόκειται για τον πέμπτο συνεχόμενο μήνα που απογοητεύουν τα στοιχεία και κάτι τέτοιο αναμένεται να λειτουργήσει καταλυτικά προς την κατεύθυνση της πτωτικής διόρθωσης των τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v