Γερμανία: Νέα πτώση βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε αναπάντεχα για δεύτερο μήνα τον Σεπτέμβριο, καθώς η εγχώρια ζήτηση παρέμεινε υποτονική και οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν ανασταλτικές για τους εξαγωγείς της Γερμανίας.

Γερμανία: Νέα πτώση βιομηχανικής παραγωγής
Η βιομηχανική παραγωγή στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης υποχώρησε αναπάντεχα για δεύτερο μήνα τον Σεπτέμβριο, καθώς η εγχώρια ζήτηση παρέμεινε υποτονική και οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Η παραγωγή εργοστασίων, κατασκευών, κοινωφελών εταιριών και ορυχείων στη Γερμανία υποχώρησε 1,2% έναντι του Αυγούστου, όταν η βιομηχανική παραγωγή είχε μειωθεί κατά 1,2% επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας.

Η αύξηση τους κόστους των καυσίμων συρρικνώνει τα κέρδη των εξαγωγέων, καθώς μειώνει την διεθνή ζήτηση. Παράλληλα, το αυξημένο κόστος ενέργειας και η ανεργία δεν αφήνει περιθώρια στην ιδιωτική κατανάλωση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υποβάθμισε την πρόβλεψη για την γερμανική ανάπτυξη την επόμενη χρονιά στια αρχές του μηνός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v