Wall και πετρέλαιο ωθούν τις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την αναρρίχηση του αμερικανικού δείκτη S&P στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο 2002.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου και την προηγούμενη αναρρίχηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, που οδήγησε τον δείκτη Standard & Poor’s στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο 2002.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών, όπως η British Airways που άνοιξε με κέρδη 4,5% και των τεχνολογικών, όπως η Nokia (2%), καθώς η πτώση των τιμών πετρελαίου καθησυχάζει τους φόβους επιβράδυνσης της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο δείκτης FTSE καταγράφει κέρδη 0,57%, στις 4.755 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 0,87%, στις 3.795 μονάδες. Ο δείκτης DAX κινείται με κέρδη 0,94%, στις 4.079 μονάδες, που είναι υψηλό Οκτωβρίου.

Αναλυτές αναφέρουν ότι εάν το πρωινό μίνι ράλι αποδειχθεί πολύ γρήγορο και δυνατό, θα ακολουθήσει στη συνέχεια κάποια διόρθωση τιμών λόγω ρευστοποιήσεων.

Το ενδιαφέρον της σημερινής συνεδρίασης επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v