Ηπιοι τόνοι στις ευρωαγορές

Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί σχετική ”ηρεμία” στις υπόλοιπες αγορές και δη στο δολάριο και το πετρέλαιο, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.

Τάσεις σταθεροποίησης σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί σχετική ”ηρεμία” στις υπόλοιπες αγορές, και δη στο δολάριο και το πετρέλαιο.

Οι μετοχές κινούνται σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης, καθώς οι επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον στην τακτική συνεδρίαση της επιτροπής καθορισμού νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που πραγματοποιείται την Τετάρτη.

Οι αναλυτές περιμένουν κατά μεγάλη πλειοψηφία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες, εκτιμώντας ότι οι πρόσφατες θετικές ανακοινώσεις για την πορεία της απασχόλησης δίνουν το περιθώριο στην κεντρική τράπεζα να επαναφέρει το κόστος δανεισμού στις ΗΠΑ σε πιο ομαλά επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE κινείται με άνοδο 0,19% στις 4.725 μονάδες, ενώ ο DAX παραμένει πρακτικώς αμετάβλητος στις 4,069 μονάδες, εν αναμονή της ανακοίνωση της κρίσιμου δείκτη ZEW για την οικονομική δραστηριότητα. Ο CAC στο Παρίσι ενισχύεται οριακά 0,04% στις 3.778 μονάδες.

Πιέσεις ασκεί στον κλάδο ημιαγωγών η πρόβλεψη της Infineon Technologies για επιβράδυνση στον κλάδο.

Αντιθέτως, θετική είναι η επίδραση των αποτελεσμάτων της Societe Generale στον τραπεζικό κλάδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v