Η Deutsche Telekom ωθεί υψηλότερα τις ευρωαγορές

Ανοδική ώθηση προσφέρει στις ευρωαγορές ο κλάδος τηλεπικοινωνιών μετά την ανακοίνωση ελπιδοφόρων προβλέψεων από τον κολοσσό Deutsche Telekom. Κέρδη και στην τεχνολογία μετά την αναβάθμιση Ericsson και Alcatel.

Ανοδική ώθηση προσφέρει στις ευρωαγορές ο κλάδος τηλεπικοινωνιών μετά την ανακοίνωση ελπιδοφόρων προβλέψεων από τον κολοσσό Deutsche Telekom.

Κατά τα λοιπά οι συνεδριάσεις είναι υποτονικές και οι όγκοι των συναλλαγών χαμηλοί, καθώς απουσιάζουν σημαντικές μακροοικονομικές ειδήσεις που θα έδιναν μια σαφέστερη κατεύθυνση και οι επενδυτές προτιμούν το περιθώριο για να αφομοιώσουν τις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της περιόδου.

Το ενδιαφέρον είναι στραμμένο κυρίως στις αγορές συναλλάγματος, καθώς η ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου προκαλεί ανησυχίες για την πορεία των εξαγωγών της ηπείρου.

Η Deutsche Telekom ενισχύεται 4% ”τραβώντας” υψηλότερα τον κλάδο τηλεπικοινωνιών, μετά την αναβάθμιση των στόχων 2004 και την ανακοίνωση διανομής μερίσματος.

”Οι εταιρίες τηλεφωνίας είναι πλέον σε θέση να επιστρέψουν ρευστό στους μετόχους”, δηλώνει επενδυτικό στέλεχος της Scottish Widows που προσθέτει ότι αγοράζει μετοχές που θα προσφέρουν τις μεγαλύτερες μερισματαποδόσεις στη φετινή χρονιά.

Ο κλάδος τηλεπικοινωνιών ακολούθησε τα κέρδη της DT, με την ΒΤ να ενισχύεται το μεσημέρι 14%, αν και τις διαθέσεις ”έριξε” κάπως η προειδοποίηση της ισπανικής Telefonica (-2,1%) για τα ετήσια κέρδη της.

Με κέρδη αντιδρούν και οι τεχνολογικές μετοχές στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των Ericsson και Alcatel από τη Standard & Poor’s.

Οι βασικοί δείκτες ενισχύονται σε 15 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,74% στις 4.769 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,91% στις 4.126 μονάδες και ο CAC 0,98% στις 3.822 μονάδες.

Διορθωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ελαφρώς απογοητευμένοι από την αδυναμία της αγοράς να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα χθες, παρά τη δέσμευση της Fed για ”μετρημένες” αυξήσεις επιτοκίων επέκεινα και την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v