Πτώση κερδών λόγω εκτάκτων χρεώσεων στη Siemens

Την πρώτη τριμηνιαία μείωση καθαρών κερδών σε ένα χρόνο και πλέον ανακοίνωσε ο γερμανικός κολοσσός Siemens, εξαιτίας εκτάκτων χρεώσεων στις μονάδες μεταφορών και κινητών τηλεφώνων.

Πτώση κερδών λόγω εκτάκτων χρεώσεων στη Siemens
Την πρώτη τριμηνιαία μείωση καθαρών κερδών σε ένα χρόνο και πλέον ανακοίνωσε ο γερμανικός κολοσσός Siemens, εξαιτίας εκτάκτων χρεώσεων στις μονάδες μεταφορών και συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρίας μηχανολογικού εξοπλισμού της Γερμανίας υποχώρησαν στα 654 εκατ. ευρώ από 724 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 20,83 δισ. ευρώ από 19,78 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρία από το Μόναχο. Οι αναλυτές περίμεναν, βάση δημοσκόπησης του Bloomberg, ότι τα κέρδη θα αυξηθούν στα 751 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Heinrich von Pierer υποχρεώθηκε σε έκτακτες δαπάνες εξαιτίας σχεδιαστικού προβλήματος στη μονάδα τρένων, η οποία συρρίκνωσε τα κέρδη της μονάδας μεταφορών και ιού στα λογισμικά μιας νέας γενιάς κινητών τηλεφώνων, η οποία καθυστέρησε την εισαγωγή των συσκευών στην λιανική.

Ο 63χρονος Von Pierer συνταξιοδοτείται και παραδίδει τον έλεγχο του ομίλου στον Klaus Kleinfeld τον Ιανουάριο, έχοντας υπηρετήσει την Siemens επί 12 χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v