Ηπια άνοδος ευρωαγορών, εν αναμονή της Wall

Ανοδικές παραμένουν οι τάσεις στις ευρωαγορές, καθώς μια σειρά ευοίωνων επιχειρηματικών ανακοινώσεων και η πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα διμήνου συντηρούν τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν την περασμένη εβδομάδα.

Ανοδικές παραμένουν οι τάσεις στις ευρωαγορές, καθώς μια σειρά ευοίωνων επιχειρηματικών ανακοινώσεων και η πτώση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα διμήνου συντηρούν τις ανοδικές τάσεις που επικράτησαν την περασμένη εβδομάδα στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Stoxx 50 εκτινάχθηκε ενδοσυνεδριακά έως το υψηλότερο επίπεδο 2004, αλλά ”μαζεύει” το μεσημέρι καθώς οι επενδυτές αναμένουν το άνοιγμα της Wall Street για ενδείξεις των τάσεων που θα επικρατήσουν στη συνέχεια.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,21% στις 4.804 μονάδες, ο DAX κρεδίζει 0,17% στις 4.150 μονάδες και ο CAC 0,08% στις 3.838 μονάδες.

Ο τίτλος της Bulgari εκτινάσσεται το μεσημέρι 4,2% μετά την αναβάθμιση των προβλέψεων για τις πωλήσεις κοσμημάτων στο σύνολο της χρονιάς.

Η Amadeus στη Μαδρίτη, η μεγαλύτερη εταιρία ταξιδιωτικών κρατήσεων στον κόσμο, ενισχύεται 0,2% μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων.

Στους χαμένους της συνεδρίασης περιλαμβάνονται οι ιταλικές τράπεζες, μετά την υποβάθμιση των συστάσεων για τις Sanpaolo IMI και UniCredito Italiano.

Επίσης η Alstom βυθίζεται 6,8% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Deutsche Bank για τη μετοχή της κατά 48% στα 18 σεντς.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα και θα προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σήμερα θα ανακοινωθεί ο δείκτης μεταποίησης Empire, για τον οποίο οι αναλυτές, βάσει έρευνας του Bloomberg, προβλέπουν βελτίωση στις 20,60 μονάδες έναντι 17,43 μονάδων στην προηγούμενη μέτρηση.

Στο προηγούμενο διάστημα, η ανακοίνωση αισθητής βελτίωσης στις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη ώθησε τον δείκτη S&P στα υψηλότερα κέρδη τριών εβδομάδων στο κλείσιμο της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v