Frontline: Ούριος άνεμος στην αγορά τάνκερ

Τα κέρδη της Frontline, του μεγαλύτερου ομίλου δεξαμενόπλοιων στον κόσμο, τετραπλασιάστηκαν φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ στο γ’ τρίμηνο. Προβλέπεται διπλασιασμός κερδών στο επόμενο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για τάνκερ καλπάζει.

Frontline: Ούριος άνεμος στην αγορά τάνκερ
Τα κέρδη της Frontline, του μεγαλύτερου ομίλου δεξαμενόπλοιων στον κόσμο, τετραπλασιάστηκαν φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ στο γ’ τρίμηνο και προβλέπεται διπλασιασμός κερδών στο επόμενο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για τάνκερ καλπάζει.

Τα καθαρά κέρδη της Frontline εκτινάχθηκαν στα 150,6 εκατ. δολάρια έναντι 37,9 εκατ. δολάρια ένα χρόνο πριν, ανακοίνωσε η εταιρία από το Όσλο.

Οι πωλήσεις του ομίλου που έχει έδρα τις Βερμούδες και ανήκει στον Νορβηγό εφοπλιστή John Fredriksen, εκτινάχθηκαν 86% στα 410 εκατ. δολάρια.

”Πλέουμε στις καλύτερες συνθήκες που επικράτησαν ποτέ στην αγορά των τάνκερ,” δήλωσε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ομίλου. ”Το χρήμα ρέει και οι συνθήκες είναι εξαιρετικές.” Τα λειτουργικά κέρδη της Frontline υπερτριπλασιάστηκαν στα 220,5 εκατ. δολάρια, υψηλότερα από τα 208 εκατ. δολ. που περιμέναν οι αναλυτές βάση έρευνας της TDN Finans. Οι αναλυτές περίμεναν καθαρά κέρδη της τάξης των 156 εκατ. δολαρίων.

Ο OPEC άντλησε σε μέσο όρο 30 εκατ. βαρέλια την ημέρα κατά το γ’ τρίμηνο.

Αυτή η αύξηση κατά σχεδόν 3 εκατ. βαρέλια σε σχέση με την περσινή χρονιά, εκτιμάται ότι αυξάνει την ζήτηση των εξαγωγέων όπως η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ για δεξαμενόπλοια κατά περίπου 45 πλοία μηνιαίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v