Παραμένει θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά επτά εβδομάδων, που οδήγησε σε θεαματικό κλείσιμο την Wall Street, δημιουργεί κατά τους αναλυτές προοπτικές για ένα βραχυπρόθεσμο ”ράλι” τιμών στις ευρωαγορές.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά επτά εβδομάδων, που οδήγησε σε θεαματικό κλείσιμο την Wall Street, προκαλεί ανοδικές τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και δημιουργεί κατά τους αναλυτές προοπτικές για βραχυπρόθεσμο ”ράλι” τιμών.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση σημαντικών στατιστικών στοιχείων από την αμερικανική αγορά, με επίκεντρο τις λιανικές πωλήσεις.

Θετικά επιδρούν στον ασφαλιστικό κλάδο τα αποτελέσματα της Allianz, καθώς η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης ανακοίνωσε πτώση κερδών μικρότερη της αναμενόμενης.

Σημαντική η άνοδος για ASML Holding και Nokia, καθώς η πτώση των τιμών των καυσίμων καθησυχάζει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της διεθνούς δραστηριότητας.

Ο δείκτης DAX στη Φραγκφούρτη κινείται 0,58% στις 4.154 μονάδες, με επίπεδο στήριξης στις 4.100 μονάδες και πρώτο επίπεδο αντίστασης τις 4.155 μονάδες.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,24% στις 4.788 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,23% στις 3.842 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v