Νέα σινιάλα από Wall αναμένουν οι ευρωαγορές

Η πτώση των πετρελαϊκών μετοχών περιόρισε τα κέρδη στις ευρωαγορές, αλλά πάντως ο τόνος παραμένει θετικός καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων. Στα macro ΗΠΑ επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Η πτώση των πετρελαϊκών μετοχών περιόρισε τα κέρδη στις ευρωαγορές, αλλά πάντως ο τόνος παραμένει θετικός καθώς η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα επτά εβδομάδων καθησυχάζοντας τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις των ακριβών καυσίμων στην επιχειρηματική κερδοφορία.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα κρίσιμα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Με άνοδο 2,7% κινείται η μετοχή της Allianz μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ η BSkyB σημειώνει το μεσημέρι εκτίναξη 7,9% μετά την ανακοίνωση μεγάλης αύξησης των συνδρομητών της.

Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των επιμέρους κλάδων του δείκτη Stoxx 600 εμφανίζει ο τομέας πετρελαίου και φυσικού αερίου, με την BP και την Total να υποχωρούν 1% έκαστη.

Η ASML αντιδρά με άνοδο 1,8% στην αναβάθμιση της σύστασης της UBS για την μετοχή της σε ”αγορά” από ”ουδέτερη”. Η ASML όπως και η Ericsson (+2,3%) ενισχύονται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο τεχνολογικός δείκτης του Stoxx 600 ενισχύεται για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα ανόδου από τον Μάρτιο.

Οι βασικοί δείκτες σε 11 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές κινούνται με άνοδο. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,16% στις 4.784 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,32% στις 4.144 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι υποχωρεί ελαφρά (0,09%) στις 3.830 μονάδες.

Διορθωτικές τάσεις προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των δεικτών της Wall Street, μετά τα θεαματικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης και εν αναμονή κρίσιμων macro για την αμερικανική οικονομία.

Το υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει τον δείκτη λιανικών πωλήσεων Οκτωβρίου, ενώ το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Νοεμβρίου.

Από τις λιανικές πωλήσεις οι αναλυτές, βάση έρευνας του πρακτορείου Bloomberg, περιμένουν αύξηση 0,1% έναντι 1,5% στην προηγούμενη μέτρηση. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε με αισθητή βελτίωση στο 93,1 από 91,7 τον Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v