Ευρωζώνη: Επιβράδυνση ΑΕΠ γ’ τριμήνου στο 0,3%

Με τον βραδύτερο ρυθμό ενός έτους αναπτύχθηκε η οικονομία της ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο, καθώς η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε επιβράδυνση στην διεθνή ανάπτυξη. Σε υποβάθμιση των προβλέψεων για το δ’ τρίμηνο προχώρησε η Κομισιόν.

Ευρωζώνη: Επιβράδυνση ΑΕΠ γ’ τριμήνου στο 0,3%
Με τον βραδύτερο ρυθμό ενός έτους αναπτύχθηκε η οικονομία της ευρωζώνης στο γ’ τρίμηνο, καθώς η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου προκάλεσε επιβράδυνση στην διεθνή ανάπτυξη και ώθησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε υποβάθμιση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη του τρέχοντος τριμήνου.

Το ΑΕΠ των ”12” αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% (προκαταρκτική εκτίμηση) κατά το γ’ τρίμηνο έναντι του προηγούμενου διαστήματος και 1,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ρυθμό ανάπτυξης 0,4% σε μηνιαία βάση και 2,0% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε έρευνα του πρακτορείου AFX.

Στο β’ τρίμηνο η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 0,5% σε τριμηνιαία βάση και 2,0% σε ετήσια.

Η Κομισιόν υποβάθμισε την πρόβλεψη για την ανάπτυξη δ’ τριμήνου στην κλίμακα του 0,2% με 0,6% έναντι 0,3% με 0,7% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Η πρόβλεψη της Κομισιόν για την ανάπτυξη του ΑΕΠ α’ τριμήνου 2005 διαμορφώνεται στην κλίμακα του 0,2% με 0,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v