Διπλασιάζει το μέρισμα η Vodafone

Η Vodafone, ο μεγαλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, διπλασιάζει το ενδιάμεσο μέρισμα και επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγορών μετοχών, μετά την πρώτη μείωση πωλήσεων στην ιστορία της.

Διπλασιάζει το μέρισμα η Vodafone
Η Vodafone, ο μεγαλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, διπλασιάζει το ενδιάμεσο μέρισμα και επεκτείνει το πρόγραμμα επαναγορών μετοχών κατά 1 δισ. στερλίνες, προκειμένου να αυξήσει τις επιστροφές στους επενδυτές μετά την πρώτη μείωση πωλήσεων στην ιστορία της.

Η εταιρία θα διανείμει μέρισμα 1,91 πένες ανά μετοχή, από 0,95 πένες ένα χρόνο πριν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καθαρές ζημίες κατά το εξάμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου περιορίστηκαν στις 3,20 δισ. στερλίνες έναντι 4,25 δισ. στερλινών στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος Arun Sarin, αυξάνει τις επιστροφές κερδών έχοντας δηλώσει από τον Σεπτέμβριο ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλές εξαγορές να επιδιώξει.

Κατά τους αναλυτές, όπως ο Robert Grindle της Dresdner Kleinwort Wasserstein που έχει σύσταση ”αγοράς” για την μετοχή, το αυξημένο μέρισμα και η επέκταση των επαναγορών καθησυχάζουν τους επενδυτές ότι η Vodafone δεσμεύεται για επιστροφές προς τους επενδυτές και όχι μόνο για δαπάνες σε εξαγορές.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι η εταιρία θα ανακοινώσει μέρισμα 1,71 πένες και ζημιές 4,44 δισ. στερλινών κατά το εξεταζόμενο διάστημα.

Οι πωλήσεις υποχώρησαν στις 16,8 δισ. στερλίνες το α’ εξάμηνο έναντι 16,9 δισ. στερλίνες τον προηγούμενο χρόνο και 16,6 δισ. στερλίνες που περίμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v