Αναβάθμιση Vodafone, ”γυρίζει” ανοδικά η Ευρώπη

Περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές χάρη στον κλάδο κινητής τηλεφωνίας που κινείται υψηλότερα μετά την αναβάθμιση της Vodafone Group και της MMO2. Αναζήτηση κατεύθυνσης από τα macro ΗΠΑ αναμένουν οι επενδυτές.

Περιορίζουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές χάρη στον κλάδο κινητής τηλεφωνίας που κινείται υψηλότερα μετά την αναβάθμιση της Vodafone Group και της MMO2.

Η πτώση του δολαρίου σε νέο αρνητικό ρεκόρ έναντι του ευρώ εξακολουθεί πάντως να προκαλεί νευρικότητα και να ασκεί πιέσεις στις εταιρίες που εξαρτώνται πολύ από τις εξαγωγές στις ΗΠΑ, όπως η Lafarge και η Royal Ahold.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σε 10 από τις 18 δυτικοευρωπαϊκές αγορές που λειτουργούν. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,29% στις 4.809 μονάδες, ενώ ο DAX υποχωρεί οριακά 0,03% στις 4182 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 3.835 μονάδες.

Η Vodafone αντιδρά με άνοδο 2,1% στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου της μετοχής της κατά 3,4%, στις 150 πένες, από την Credit Suisse First Boston. Η MMO2 ενισχύεται 4% μετά την αναβάθμιση της πρόβλεψης κερδών 2005 κατά 7,8% από την Goldman Sachs.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές. Πιέσεις αναμένεται να ασκήσει στον τεχνολογικό κλάδο η προειδοποίηση της Applied Materials για αισθητή πτώση των πωλήσεων ημιαγωγών μεσοπρόθεσμα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι κρίσιμες στατιστικές ανακοινώσεις για την οικονομία των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου θα δημοσιοποιήσει τον αριθμό των ατόμων που αιτήθηκαν επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές περιμένουν ότι οι αιτήσεις μειώθηκαν στις 330.000 από 333.000 στην προηγούμενη εβδομάδα.

Θα δημοσιοποιηθεί επίσης ο δείκτης Conference Board που προοιωνίζεται τις οικονομικές τάσεις που θα επικρατήσουν στους ερχόμενους 3-6 μήνες. Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, προβλέπουν ότι ο σύνθετος δείκτης υποχώρησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v