Απελευθερώνεται η τηλεοπτική αγορά της Κίνας

Για πρώτη φορά η Κίνα θα επιτρέψει στους ξένους επενδυτές να αγοράσουν μερίδια σε εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών, ανοίγοντας σε πολυεθνικούς κολοσσούς τις προσβάσεις στην αγορά με τους περισσότερους τηλεθεατές στον κόσμο.

Απελευθερώνεται η τηλεοπτική αγορά της Κίνας
Για πρώτη φορά η Κίνα θα επιτρέψει στους ξένους επενδυτές να αγοράσουν μερίδια σε εταιρίες τηλεοπτικών παραγωγών, ανοίγοντας σε πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η Viacom και η Walt Disney τις προσβάσεις στην αγορά με τους περισσότερους τηλεθεατές στον κόσμο.

Με τη νέα ρύθμιση που θα τεθεί σε ισχύ από τις 28 Νοεμβρίου, οι ξένοι επενδυτές θα έχουν δικαίωμα μεριδίου έως 49% σε ομίλου ψυχαγωγικών προγραμμάτων, όπως ανακοίνωσε το εθνικό συμβούλιο ραδιοτηλεόρασης.

Οι εν λόγω όμιλοι είναι υποχρεωμένοι να καλύπτουν τα δύο τρίτα των προγραμμάτων μεταδίδοντας θέματα κινεζικού περιεχομένου.

Η Viacom, η Disney και η News Corp. είναι μερικοί από τους ομίλου μήντια που έχουν υπογράψει ή βρίσκονται στο στάδιο των συνομιλιών με τηλεοπτικούς ομίλους της Κίνας. Οι πωλήσεις τηλεοπτικών διαφημίσεων στην Κίνα προβλέπεται να εκτιναχθούν κατά 30% και πλέον στα 24 δισ. δολάρια φέτος, μετά την εκτίναξη 45% το 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία νεοϋρκέζικης εταιρίας ερευνών.

Το Πεκίνο ελπίζει ότι δίνοντας πιο εμπορικό τόνο στις τηλεοπτικές μεταδόσεις θα δημιουργήσει έσοδα, θέσεις εργασίας και φόρους. Η χώρα σκοπεύει να μετατρέψει σε ψηφιακές τις μεταδόσεις σε 100 εκατομμύρια αστικά σπίτια έως το 2008.

Η κινεζική κυβέρνηση ενέκρινε πέρσι την λειτουργία 40 ψηφιακών συνδρομητικών καναλιών πέρσι και προγραμματίζει την έγκριση 60 επιπλέον φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v