Νευρικές οι ευρωαγορές λόγω δολαρίου, πετρελαίου

Σε χαμηλότερα επίπεδα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επικρατεί νευρικότητα για τις εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος και το μίνι ράλι του πετρελαίου. Αναμένονται κρίσιμα macro από τις ΗΠΑ. Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι ευρωπαϊκές αγορές.

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι ευρωπαϊκές αγορές, παρακολουθώντας με νευρικότητα τις εξελίξεις στις αγορές συναλλάγματος και το μίνι ράλι του πετρελαίου πριν από το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση κρίσιμων μακροοικονομικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία, που θα δώσει κατεύθυνση για τις μετέπειτα κινήσεις.

Με πτώση 5,8% στα 22,3 ευρώ άνοιξε η μετοχή της Credit Agricole, καθώς η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε πτώση εσόδων 0,3% στα 3,1 δισ. ευρώ. Τα κέρδη του οίκου εκτινάχθηκαν 71% στα 653 εκατ. ευρώ, καθώς μειώθηκαν οι προβλέψεις για τα επισφαλή δάνεια. Η JP Morgan Chase υποβάθμισε τη μετοχή της Credit Agricole σε ”υποστάθμιση”.

Με απώλειες 0,8% αντιδρά η μετοχή της Infineon στην υποβάθμιση της μετοχής της σε ”ουδέτερη” από ”υπερ-εμφάνιση” από τη CSFB.

Πιέσεις υφίσταται το σύνολο του τεχνολογικού κλάδου μετά την προειδοποίηση της Applied Materials ότι οι κατασκευαστές ημιαγωγών όπως η Intel επιβραδύνουν την παραγωγή για να μειώσουν τα αποθέματα, προκαλώντας πτώση 35% στις παραγγελίες κατά το δ’ οικονομικό τρίμηνο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,13% στις 4.789 μονάδες, ενώ ο DAX 0,51% στις 4.161 μονάδες και ο CAC 0,35% στις 3.830 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v