Ηπια άνοδος στις ευρωαγορές εν αναμονή CPI ΗΠΑ

Τα ευοίωνα αποτελέσματα της H-P υποστηρίζουν σε κέρδη τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά οι κλάδοι με μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές υποχωρούν καθώς το ευρώ κινείται σε επίπεδα ρεκόρ. Εν αναμονή του CPI Οκτωβρίου στις ΗΠΑ οι επενδυτές.

Τα ευοίωνα αποτελέσματα της Hewlett-Packard υποστηρίζουν σε κέρδη τις τεχνολογικές μετοχές στην Ευρώπη, αλλά οι κλάδοι με μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες υποχωρούν καθώς το ευρώ αναρριχάται σε επίπεδα ρεκόρ έναντι του δολαρίου, απειλώντας τις πωλήσεις και τα κέρδη των εξαγωγέων από την αμερικανική αγορά.

Η εικόνα που παρουσιάζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι μικτή, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ. Η αναρρίχηση του δείκτη τιμών παραγωγού στην αμερικανική οικονομία χθες, προκάλεσε ανησυχίες για επιτάχυνση των αυξήσεων των αμερικανικών επιτοκίων.

Η Ericsson ενισχύεται 0,9% και η Cap Gemini 1,9% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Η-Ρ. Η Royal Philips Electronics σημειώνει αναρρίχηση 1,6%.

Στον αντίποδα, η Volkswagen υποχωρεί 1,4% και η BMW 0,9%.

Ο δείκτης FTSE διατηρεί ανοδικές τάσεις και κινείται το μεσημέρι με κέρδη 0,24% στις 4.781 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,28% στις 4.128 μονάδες και ο CAC ενισχύεται 0,23% στις 3.803 μονάδες.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια προοιωνίζουν επιφυλακτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, που αναμένει την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Οι αναλυτές βάση δημοσκόπησης του Bloomberg περιμένουν ότι ο CPI Οκτωβρίου αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση μετά την αύξηση 0,2% του προηγούμενου μήνα και εκτινάχθηκε σε ετήσια βάση στο 3% μετά το 2,5% στην προηγούμενη μέτρηση.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων οικιών (αναμένεται αύξηση στις 1.960.000 από 1.898.000 τον Σεπτέμβριο) και ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (αναμένεται αύξηση 0,4% μετά το 0,1% του προηγούμενου μήνα.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v