O κλάδος αυτοκινήτων πιέζει τις ευρωαγορές

Υποχωρούν στις πιέσεις του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανιών οι ευρωπαϊκές αγορές, εγκαταλείποντας τις προσπάθειες σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα που επικράτησαν τις πρωινές ώρες.

Υποχωρούν στις πιέσεις του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανιών οι ευρωπαϊκές αγορές, εγκαταλείποντας τις προσπάθειες σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα που επικράτησαν τις πρωινές ώρες.

Ο κλάδος αυτοκινήτων υποχωρεί μετά την δημοσιοποίηση έρευνας που έδειξε ότι οι πωλήσεις οχημάτων στην δυτική Ευρώπη μειώθηκαν τον Οκτώβριο για τέταρτο μήνα στη σειρά.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα θα παραμείνει αδύναμη για αρκετά τρίμηνα, καθώς ”δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένουμε βελτίωση μέσα στο περιβάλλον υψηλής ανεργίας και υποτονικής κατανάλωσης που επικρατεί,” όπως δηλώνει ο Matthieu Giuliani της San Paolo IMI Asset Management.

Οι τίτλοι αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν την δεύτερη χειρότερη εμφάνιση μεταξύ των επιμέρους δεικτών του Stoxx 600 στη φετινή χρονιά. Ο επιμέρους δείκτης έχει ενισχυθεί 0,7% σε σύγκριση με 8,2% του Stoxx 600.

Πτωτικές τάσεις εμφανίζουν και οι τεχνολογικοί τίτλοι, όπως η Royal Philips Electronics (-1,6%) και η Thomson (-0,8%), καθώς το ευρώ συνεχίζεται να ανεβαίνει έναντι του δολαρίου, εξανεμίζοντας την αξία των ευρωπαϊκών εξαγωγών στην μεγαλύτερη αγορά τους, την αμερικανική.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν σε 15 από τις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,57% στις 4.775 μονάδες, ο DAX 0,07% στις 4.131 μονάδες και ο CAC 0,25% στις 3.811 μονάδες.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζουν οι προθεσμιακές αγορές και για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς αναμένονται κρίσιμα επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Η Wal-Mart που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου πριν το άνοιγμα των συναλλαγών, προβλέπεται να επιβαρύνει τον Dow Jones αφού τα δεδομένα έδειξαν επιβράδυνση της αύξησης κερδών. Αποτελέσματα ανακοινώνει σήμερα και η Hewlett- Packard.

Στο μακρο-οικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη τιμών παραγωγού. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι δείκτης ”τσίμπησε” στο 0,6% τον Οκτώβριο μετά το 0,1% του Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v