Πωλείται βασική μονάδα της Yukos προς 8,6 δισ.δολ.

Η Ρωσία θα επιδιώξει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 246,75 δισ. ρούβλια από την πώληση μεριδίου πλειοψηφίας στην βασική μονάδα παραγωγής πετρελαίου της Yukos Oil μέχρι τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ταμείο Ιδιοκτησίας.

Πωλείται βασική μονάδα της Yukos προς 8,6 δισ.δολ.
Η Ρωσία θα επιδιώξει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 246,75 δισ. ρούβλια (8,6 δισ. δολάρια) από την πώληση μεριδίου πλειοψηφίας στην βασική μονάδα παραγωγής πετρελαίου της Yukos Oil μέχρι τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε το Ομοσπονδιακό Ταμείο Ιδιοκτησίας.

Μερίδιο 76,8% της Yuganskneftegaz, που αντλεί το 60% του πετρελαίου της Yukos θα πωληθεί σε δημοπρασία στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου στην ιστοσελίδα της κρατικής επιθεώρησης Rossiiskaya Gazeta.

Οι προσφορές κατατίθενται από σήμερα και οι εταιρίες που θέλουν να κάνουν προσφορά για τις μετοχές θα πρέπει να καταθέσουν 49,4 δισ. ρούβλια. Δικαίωμα προσφοράς έχουν και οι ξένες εταιρίες.

Η Ρωσία πωλεί την Yugansk προκειμένου να συγκεντρώσει τους χρεωστούμενους φόρους και πρόστιμα της Yukos, που ξεπερνούν τα 14 δισ. δολάρια.

Η φορολογική διένεξη μεταξύ της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας πετρελαίου της χώρας και της ρωσικής κυβέρνησης έχει συμβάλει στην μείωση των πετρελαϊκών εξαγωγών από τη Ρωσία και στην εκτίναξη τιμών που σημειώνουν οι τιμές του μαύρου χρυσού κατά τη φετινή χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v