Αυστηρότερο έλεγχο 5 φαρμάκων ζητεί η FDA

Επιπλέον πιέσεις στον καταπονημένο φαρμακευτικό κλάδο αναμένεται να ασκήσει η σύσταση της FDA για αυστηρότερους ελέγχους σε πέντε σκευάσματα (Crestor, Serevent, Bextra, Meridia και Accutane) που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά.

Αυστηρότερο έλεγχο 5 φαρμάκων ζητεί η FDA
Επιπλέον πιέσεις στο φαρμακευτικό κλάδο αναμένεται να ασκήσει η ανακοίνωση της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ότι θα πρέπει να ελέγχονται πιο προσεκτικά οι κανόνες ασφαλείας πέντε φαρμάκων που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά.

Ο επιθεωρητής της FDA David Graham ανακοίνωσε, μετά τη διεξαγωγή συζήτησης στο αμερικανικό κογκρέσο σχετικά με την ανάκληση του παυσίπονου της Merck Vioxx, ότι οι διαδικασίες της επιτροπής που ισχύουν σήμερα ενδεχομένως να μην είναι ικανές να αποτρέψουν προβλήματα για τους ασθενείς από το Crestor για την καταπολέμηση της χοληστερίνης της AstraZeneca, το Serevent για την καταπολέμηση του άσθματος της GlaxoSmithKline, το παυσίπονο Bextra της Pfizer, το διαιτητικό σκεύασμα Meridia της Abbott Laboratories και το Accutane κατά της ακμής της Roche Holding.

Η αναθεώρηση που ζητά η FDA σε συνδυασμό με την απόσυρση του Vioxx δημιουργούν αρνητική εντύπωση στους επενδυτές για το σύνολο του φαρμακευτικού κλάδου, ο οποίος ήδη υποαποδίδει κατά τη φετινή χρονιά, αναφέρουν οι αναλυτές.

Ο κλάδος Φαρμάκων και Βιοτεχνολογίας του FTSE-350 έχει υποχωρήσει 7,2% μέχρι στιγμής στο έτος, με τη μετοχή της AstraZeneca να έχει χάσει 12% και της GlaxoSmithKline 6,9%.

Ο τίτλος της γιαπωνέζικης Shionogi που συμμετέχει στην παρασκευή του Crestor βυθίστηκε 10% σήμερα στο Τόκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v