Τάσεις ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Η σχετική σταθερότητα στην πορεία του πετρελαίου και του δολαρίου εμπνέει τάσεις ανάκαμψης στις ευρωαγορές και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας. Αναβάθμιση συστάσεων για Inditex, Antofagasta.

Η σχετική σταθερότητα στην πορεία του πετρελαίου και του δολαρίου εμπνέει τάσεις ανάκαμψης στις ευρωαγορές και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις επιχειρηματικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Η αργία στο Τόκιο σήμερα και στις ΗΠΑ την Πέμπτη λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών συμβάλλει στις προσδοκίες διαμόρφωσης ήπιου κλίματος στις αγορές αυτή την εβδομάδα, αλλά και ανοδικών τάσεων, εφόσον το πετρέλαιο παραμείνει κάτω από τα 50 δολάρια, όπως αναφέρουν αναλυτές.

”Τα περισσότερα προβλήματα όπως το πετρέλαιο και το δολάριο έχουν πλέον προεξοφληθεί. Οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν ελκυστικές αποτιμήσεις και υπάρχουν ευκαιρίες,” δηλώνει χαρακτηριστικά στο Bloomberg αναλυτής της SG Asset Management.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,60% στις 4.761 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,56% στις 4,147 μον. και ο CAC 0,54% στις 3.794 μονάδες.

Με κέρδη αντιδρά η ισπανική Inditex, μητρική της αλυσίδας ενδυμάτων Zara, στην αναβάθμιση της σύστασης της Goldman Sachs για τη μετοχή της σε ”υπερ-απόδοση” από ”ίση απόδοση”.

Εξίσου και η Antofagasta, ο φορέας ορυχείων χαλκού στη Χιλή, αντιδρά με κέρδη στην αναβάθμιση της μετοχής της σε ”αγορά” από ”διακράτηση” από τη Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v