Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη τιμών στο Χογκ Κογκ, αργία στο Τόκιο

Αναρριχήθηκαν οι τιμές των μετοχών στο Χογκ Κογκ, μετά την αναβάθμιση της PetroChina και της China Petroleum & Chemical από την Credit Suisse First Boston. Κέρδη στην Ασία, αργία στο Τόκιο.

Αναρριχήθηκαν οι τιμές των μετοχών στο Χογκ Κογκ και ο Hang Seng κινείται λίγο πριν το κλείσιμο στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, μετά την αναβάθμιση της PetroChina και της China Petroleum & Chemical από την Credit Suisse First Boston.

Ο οίκος αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις δύο εταιρίες μετά την αύξηση των προβλεπόμενων τιμών πετρελαίου.

Ο δείκτης Hang Seng China Enterprises, που καταρτίζεται από 38 μετοχές της ηπειρωτικής Κίνας εκτινάχθηκε 1,3% με την PetroChina και την China Petroleum (γνωστή ως Sinopec) να καταλαμβάνει το 39% της ανόδου.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο δείκτης Kospi στη Νότιο Κορέα έκλεισε με κέρδη για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις, χάρη στην άνοδο των χαλυβουργιών, που προσβλέπουν σε πτώση του κόστος πρώτων υλών, καθώς το γουόν ενισχύεται έναντι του δολαρίου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού έκλεισε με άνοδο 0,7%. Οι βασικοί δείκτες σε όλες τις ασιατικές αγορές ενισχύθηκαν πλην της Κίνας και της Νέας Ζηλανδίας.

Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v