Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναρρίχηση τιμών στην Ασία, κέρδη Nikkei 1,9%

Με τα μεγαλύτερα κέρδη εξαμήνου έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στην αγορά του Τόκιο, μετά την ανακοίνωση θετικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Οι θετικές εκτιμήσεις για την αμερικανική οικονομία μετά την ανακοίνωση βελτίωσης των λιανικών πωλήσεων και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης προκάλεσε κέρδη στις ασιατικές μετοχές, με τα μεγαλύτερα κέρδη για εταιρίες με μεγάλο εξαγωγικό άνοιγμα, όπως η Toyota Motor και η Samsung Electronics.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού ενισχύθηκε 1,6%. Οι ιαπωνικοί δείκτες κατέγραψαν το ευρύτερο ράλι του τελευταίου εξαμήνου.

Σχεδόν εννέα μετοχές ενισχύθηκαν για κάθε μία που υποχώρησε στο χρηματιστήριο του Τόκιο και ο Nikkei αναρριχήθηκε 1,9% και ο Topix 1,8%, με τα μεγαλύτερα κέρδη του τελευταίου εξαμήνου.

Οι ιαπωνικές τράπεζες ευνοήθηκαν ιδιαίτερα από την αναβάθμιση της σύστασης για τους τέσσερις μεγαλύτερους οίκους του έθνους.

Η BHP Billiton κατέθεσε τα μεγαλύτερα κέρδη στην Αυστραλία, καθώς οι τιμές του χαλκού ενισχύθηκαν στη Νέα Υόρκη στα υψηλότερα επίπεδα ενός μηνός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v