Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρηση Nikkei λόγω macro ΗΠΑ

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο μετά την εκτίναξη του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που υποδεικνύει το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων. Αναρρίχηση στην Ταϊβάν μετά την αναβάθμιση στον MSCI.

Υποχώρησαν οι τιμές των μετοχών στο Τόκιο μετά την δημοσίευση εκτίναξης του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, που υποδεικνύει το ενδεχόμενο επιτάχυνσης της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, με σημαντικές επιπτώσεις για τις εξαγωγείς της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,3% κλείνοντας στις 11.131,29 μονάδες. Οι μετοχές αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, που είναι οι δύο μεγαλύτερες εξαγωγικές βιομηχανίες του έθνους, ”ανέλαβαν” το ήμισυ της πτώσης.

Στην υπόλοιπη Ασία, ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν αναρριχήθηκε σε υψηλό πέντε εβδομάδων, όταν η Morgan Stanley Capital International ανακοίνωσε την αύξηση του μεριδίου των μετοχών της νήσου στους δείκτες της.

Η MSCI ανακοίνωσε επίσης ότι προσθέτει από τον άλλο μήνα στους δείκτες της την χρηματιστηριακή Yuanta Core Pacific Securities, ωθώντας σε άνοδο τη μετοχή.

Ολες οι μετοχές που προστέθηκαν στους δείκτες MSCI -Qantas Airways, KLCC Property, Hutchison Telecommunications, Tata Consultancy Services- ενισχύθηκαν στις αγορές τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v