Το ευρώ ”κόβει τη φόρα” στις ευρωαγορές

Περιορίστηκαν οι ανοδικές τάσεις το μεσημέρι στις ευρωαγορές, καθώς το ευρώ, μετά από ένα σύντομο πτωτικό διάλειμμα, ανακτά ανοδική πορεία έναντι του δολαρίου. Πιέσεις προβλέπεται να ασκήσει στη Wall η υποβάθμιση της Intel.

Περιορίστηκαν οι ανοδικές τάσεις το μεσημέρι στις ευρωαγορές, καθώς το ευρώ, μετά από ένα σύντομο πτωτικό διάλειμμα, ανακτά ανοδική πορεία έναντι του δολαρίου.

Εφόσον πάντως δεν υπάρξει κάποια δραματική μεταβολή στις αγορές, ορισμένοι θεσμικοί διαβλέπουν μίνι ράλι των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς κλείνει το έτος. ”Αγοράζουμε ευρωπαϊκές μετοχές” δηλώνει χαρακτηριστικά διαχειριστής της Cholet - Dupont Gestion στο Bloomberg.

O δείκτης FTSE στο Λονδίνο ενισχύεται 0,33% στις 4.748 μονάδες, ενώ ο DAX 0,31% στις 4.136 μονάδες και ο CAC 0,39% στις 3.788 μονάδες. Τα κέρδη των δυτικοευρωπαϊκών αγορών ήταν σχεδόν διπλάσια μέχρι το μεσημέρι, όταν αντέστρεψε πορεία το ενιαίο νόμισμα.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέρον παραμένει η μετοχή της AstraZeneca (1,8%) καθώς διαφαίνεται ότι ένα βασικό της σκεύασμα θα ”γλιτώσει” από τις έρευνες των αμερικανικών αρχών.

Ανοδικά διατηρείται και η μετοχή των μεγαλύτερων ορυχείων στον κόσμο, BHP Billiton, που προχώρησε σε περισσότερες επαναγορές μετοχών απ’ όσες αναμένονταν.

Πτωτικά αντιδρά η μετοχή της Bulgari στην υποβάθμιση της σύστασης της UBS σε ”μείωση θέσεων” από ”ουδέτερη,” καθώς και της Cie Financiere Richemont που κατασκευάζει τα ρολόγια Cartier και Piaget, που υποβαθμίστηκε σε ”ουδέτερη” από ”αγορά”.

Η Inditex αντιδρά με κέρδη στην αναβάθμιση της μετοχής της σε ”υπερ-απόδοση” από ”ίση απόδοση” από την Goldman Sachs.

Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς η σύσταση της Credit Suisse First Boston προς τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στη μετοχή της Intel αναμένεται να επιβαρύνει τις συναλλαγές και ειδικά τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο κορυφαίος οίκος υποβάθμισε και άλλες εταιρίες ημιαγωγών, με την εκτίμηση ότι ”η βιομηχανία ημιαγωγών έχει προσθέσει ογκώδη παραγωγική δυνατότητα η οποία υποδεικνύει υποβαθμίσεις”.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο προβλέπεται να ασκήσει πιέσεις στη μετοχή της McDonald’s η παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της για λόγους υγείας.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο αναμένεται η ανακοίνωση του δείκτη μεταπώλησης οικιών. Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν ότι πωλήθηκαν 6,72 εκατομμύρια οικίες τον Οκτώβριο, έναντι 6,75 εκατομμυρίων τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v