Air France-KLM: Αύξηση κερδών τριμήνου 41%

Η Air France-KLM Group, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, ανακοίνωσε αύξηση κερδών β’ τριμήνου της τάξης του 41%, χάρη στις πολύ αποδοτικές συνέργειες και την αυξημένη ζήτηση για αεροπορικές πτήσεις.

Air France-KLM: Αύξηση κερδών τριμήνου 41%
Η Air France-KLM Group, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, ανακοίνωσε αύξηση κερδών β’ τριμήνου της τάξης του 41%, χάρη στην μείωση του κόστους και την αυξημένη ζήτηση για αεροπορικές πτήσεις.

Τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου εκτινάχθηκαν στα 201 εκατ. ευρώ έναντι pro forma καθαρών κερδών 143 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν. Τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς επανεκτιμήθηκαν ώστε να περιλαμβάνουν και τους δύο ομίλους.

Η γαλλική Air France αγόρασε την KLM τον Μάιο, καταλαμβάνοντας από την British Airways την πρώτη θέση στους αερομεταφορείς της Ευρώπης.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Philippe Calavia τόνισε ότι οι συνέργειες από τη συγχώνευση αποδίδουν πολύ γρηγορότερα και περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν και ότι η κίνηση επιβατών είναι πολύ καλή χάρη στη διεθνή οικονομική ανάπτυξη.

Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε 7,7% στο εν λόγω τρίμηνο, με αποτέλεσμα το ποσοστό πλήρωσης θέσεων να φτάσει στο 81,1% ή 0,9 μονάδες παραπάνω από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v