Πτώση ΜΜΕ και τεχνολογίας στις ευρωαγορές

Η σημαντική διόρθωση των κλάδων τεχνολογίας και ΜΜΕ μετά τα αποτελέσματα της αμερικανικής Yahoo! πιέζει σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στην Ευρώπη. Θετικά αντέδρασε ο FTSE στη διατήρηση σταθερών επιτοκίων από την ΒοΕ.

Η σημαντική διόρθωση των κλάδων τεχνολογίας και ΜΜΕ μετά τα αποτελέσματα της αμερικανικής Yahoo! πιέζει σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές των μετοχών στην Ευρώπη.

Η κερδοφορία της κυρίαρχης εταιρίας στον χώρο του Ιντερνέτ, της Yahoo, δεν κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προβλέψεις, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι ”για να παραμείνει υψηλά μια μετοχή, η εταιρία θα πρέπει να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις ή να αναβαθμίσει τις προβλέψεις της”, καθώς οι τίτλοι βρίσκονται σε γενικές γραμμές επικίνδυνα κοντά σε υπερτιμημένα επίπεδα.

Από αυτή την άποψη, η περίοδος ανακοίνωσης επιχειρηματικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου δεν ξεκίνησε καλά, ειδικά για τους κλάδους ΜΜΕ και τεχνολογίας, αναφέρουν αναλυτές. Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των κλάδων του Stoxx 600 εμφανίζουν οι εταιρίες μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ο δείκτης DAX υποχωρεί το μεσημέρι 0,48% στις 3.911 μονάδες, ενώ ο CAC 0,32% στις 3.684 μονάδες. Ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο ”γύρισε” μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και κινείται ελαφρώς υψηλότερα στις 4.363 μονάδες (+0,11%).

Τα futures προοιωνίζονται διόρθωση στο άνοιγμα της Wall Street, καθώς προβλέπεται να ασκήσουν πιέσεις τα αποτελέσματα της Yahoo, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο αναμένονται σήμερα τα αποτελέσματα της PepsiCo, ενώ σε μακροοικονομικό η ανακοίνωση των επιδομάτων ανεργίας για την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg, περιμένουν αύξηση των επιδομάτων κατά 341 χιλιάδες, μετά την αύξηση 351 χιλιάδων στην προηγούμενη μέτρηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v