Τεχνολογικές πιέσεις στις ευρωαγορές

Συγκράτηση στις προσδοκίες για τα αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιριών προκάλεσαν οι εκτιμήσεις της αμερικανικής Yahoo! για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου και οι ευρωαγορές κινούνται χαμηλότερα υπό την πίεση του κλάδου.

Συγκράτηση στις προσδοκίες για τα αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιριών προκάλεσαν οι εκτιμήσεις της αμερικανικής Yahoo! για τα κέρδη του τρέχοντος τριμήνου.

Τα αποτελέσματα της κορυφαίας εταιρίας στον χώρο του Internet ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο της Wall Street, αλλά προκάλεσαν πτώση στις συναλλαγές των ασιατικών χρηματιστηρίων.

Αναλόγως και ο ευρωπαϊκές αγορές κινούνται με απώλειες υπό την πίεση κυρίως εταιριών του κλάδου, όπως η T-Online International και η SAP.

Με απώλειες 1,6% διαμορφώνεται η τιμή της μετοχής της Diageo μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων, που είχαν αύξηση 6% χάρη στις περικοπές των δαπανών και την αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,36% στις 4.342 μονάδες. Ο DAX χάνει 0,72% στις 3.902 μονάδες και ο CAC 0,60% στις 3.638 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v