Κέρδη για λιανικό εμπόριο,Vodafone στις ευρωαγορές

Ανοδικές είναι οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό την καθοδήγηση τίτλων λιανικού εμπορίου, καθώς η Morgan Stanley συνέστησε στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές του κλάδου. Η Vodafone Group πρωτοστατεί στα κέρδη του τηλεπικοινωνιακού κλάδου μετά την ανακοίνωση αύξησης στον αριθμό των συνδρομητών της.

Ανοδικές είναι οι τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό την καθοδήγηση τίτλων λιανικού εμπορίου, καθώς η Morgan Stanley συνέστησε στους επενδυτές να αγοράσουν μετοχές του κλάδου.

Η Marks & Spencer, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ρούχων της Βρετανίας, εκτινάχθηκε καθώς βοηθήθηκε επιπλέον από την αυξημένη προσφορά του δισεκατομμυριούχου Philip Green για την εξαγορά της.

Η Vodafone Group, η μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, πρωτοστατεί στα κέρδη του τηλεπικοινωνιακού κλάδου μετά την ανακοίνωση αύξησης στον αριθμό των συνδρομητών της.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,44% στις 4.390 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,26% στις 3.955 μονάδες και ο CAC 0,42% στις 3.676 μονάδες.

Η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύσταση για τον κλάδο λιανικής της Ευρώπης σε ”ευθυγράμμιση” από ”επιφύλαξη”, εξηγώντας την απόφαση με τις θετικές προοπτικές που διαγράφονται για τον κλάδο ένδυσης.

Ο οίκος στη νέα σύσταση προτείνει ”υπερστάθμιση” στις μετοχές της Inditex, της ιδιοκτήτριας εταιρίας των αλυσίδων Zara και της Hennes & Mauritz, της μεγαλύτερης αλυσίδας του κλάδου στην Ευρώπη.

Η Vodafone εκτινάχθηκε 2,1% στις 120,25 πένες μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερης της αναμενόμενης αύξησης των συνδρομητών στην ιαπωνική μονάδα Vodafone K.K.

Μικτές τάσεις, με απώλειες για τα blue chips του Dow και άνοδο για τον S&P, προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές στις ΗΠΑ. Το ενδιαφέρον, ελλείψει μάλιστα σημαντικών μακροοικονομικών ειδήσεων, επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις επιχειρηματικής κερδοφορίας β’ τριμήνου της Yahoo! και της Alcoa –της πρώτης εταιρία του Dow Jones που ανακοινώνει αποτελέσματα. Και οι δύο εταιρίες θα κάνουν τις ανακοινώσεις μετά το κλείσιμο της Wall Street.

Στην τελευταία εκτίμησή της, η κορυφαία ερευνητική εταιρία Thomson Financial περιμένει από τις αμερικανικές επιχειρήσεις αύξηση κερδών της τάξης του 19,2% σε μέσο όρο για το εξεταζόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v