Πτωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές με τους κλάδους των αυτοκινητοβιομηχανιών και των ασφαλειών να υφίστανται τις κύριες πιέσεις, ενώ το αρνητικό κλίμα συντηρεί και η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών. Μικτή η εικόνα από τα futures στη Wall Street.

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές με τους κλάδους των αυτοκινητοβιομηχανιών και των ασφαλειών να δημιουργούν πιέσεις, ενώ το αρνητικό κλίμα συντηρεί και η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Αναλυτικότερα, πτωτικά κινούνται τόσο οι τίτλοι της Peugeot Citroen όσο και της Porsche, ύστερα από τις αρνητικές εκτιμήσεις που πραγματοποίησε η ένωση Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων για το σύνολο του κλάδου, ενώ απώλειες καταγράφει και η μετοχή της Renault, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει το ύψος των πωλήσεών της στο α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Εξάλλου, πτώση καταγράφουν η Munich Re αλλά και η Hanover Re ύστερα από ”σύσταση” της UBS προς τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στις ασφαλιστικές, αφού αναμένει αυξανόμενο ανταγωνισμό στον κλάδο.

Πτώση σημειώνει και ο τίτλος της Reuters, ύστερα από τη νέα σύσταση equalweight (από overweight) της Μorgan Stanley για την εταιρεία.

Στο μεταξύ αναλυτές της αγοράς στρέφουν το βλέμμα τους και στις εξελίξεις στο Ιράκ, αναφέροντας ότι οι ανοδικές τάσεις των τιμών του πετρελαίου δημιουργούν πιέσεις στις αγορές.

Στις 4.386 μονάδες κινείται ο FTSE 100 καταγράφοντας απώλειες 0,40%, ενώ πτωτικά (0,65%) στις 3.665 μονάδες βρίσκεται ο CAC 40.

Εξάλλου, κατά 0,99% υποχωρεί ο DAX, στις 3.957 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v