Ηπιοι τόνοι εν αναμονή Fed στις ευρωαγορές

Στάση αναμονής εν όψει της απόφασης της Federal Reserve για τα αμερικανικά επιτόκια τηρούν οι ευρωαγορές. Αναμένεται ευρέως ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου fed funds κατά 0,25 μονάδες στο 1,25%. Η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά το ευρωπαϊκό κλείσιμο.

Στάση αναμονής εν όψει της απόφασης της Federal Reserve για τα αμερικανικά επιτόκια τηρούν οι επενδυτές στις ευρωαγορές.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,15%, ενώ ο DAX ενισχύεται 0,33% στις 4.083 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,20% στις 3.764 μονάδες.

Ανοδικά κινείται η μετοχή της Infineon Technologies μετά την ανακοίνωση της απόφασης εισαγωγής της κοινοπραξίας της στην Ταϊβάν στο χρηματιστήριο.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τίτλοι της Royal Dutch Petroleum και της Shell Transport & Trading μετά τη σύσταση της J.P. Morgan Chase προς τους επενδυτές να περιορίσουν τις θέσεις τους στις μετοχές.

Οι παρατηρητές αναμένουν ευρέως ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε αύξηση του επιτοκίου fed funds κατά 0,25 μονάδες στο 1,25%. Η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Να σημειωθεί ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές κλείνουν το δεύτερο τρίμηνο με κέρδη χάρη στη ζήτηση για τίτλους εταιριών που δεν είναι πολύ εξαρτημένες από τον οικονομικό κύκλο, όπως οι βιομηχανίες πετρελαίου και φαρμάκων.

Οι εν λόγω κλάδοι ευνοήθηκαν από την προοπτική αύξησης των επιτοκίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v