Επιφυλακτική... πτώση στις ευρωαγορές εν όψει FED

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή απόφαση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Τάσεις σταθεροποίησης προοιωνίζονται τα futures για την Wall.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω επιφυλακτικότητας, καθώς όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή απόφαση της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζουν οι κλάδοι με μεγάλη εξάρτηση από τις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ, καθώς η αναμενόμενη αύξηση του κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ προβλέπεται να οδηγήσει σε μείωση την κατανάλωση και άρα τις εισαγωγές της ισχυρότερης οικονομίας στον κόσμο.

Οι απώλειες διευρύνθηκαν μετά την ανακοίνωση έκρηξης σε αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, την πόλη που φιλοξενεί τη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Οι βασικοί δείκτες υποχωρούν στις 17 δυτικοευρωπαϊκές αγορές, πλην της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου. Ο δείκτης FTSE κινείται στις 4.499 μονάδες με πτώση 0,43%, ενώ ο DAX υποχωρεί 0,20% στις 4.061 μονάδες και ο CAC 0,42% στις 3.755 μονάδες.

Η μετοχή της DaimlerChrysler χάνει 1,2%, καθώς επιβαρύνεται επιπλέον από την ανακοίνωση ανάκλησης οχημάτων στην ιαπωνική αγορά. Σημαντικές απώλειες εμφανίζουν και οι τράπεζες με μεγάλο άνοιγμα στην αμερικανική αγορά, όπως η ABN Amro.

Διορθωτικές τάσεις εκδηλώνει και ο κλάδος μεταλλευμάτων και εξορύξεων, καθώς ο κύκλος επιβολής αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής που αναμένεται να ανοίξει αύριο η Fed προβλέπεται να περιορίσει τη ζήτηση πρώτων υλών.

Τα futures προοιωνίζονται θετικό άνοιγμα για τον δείκτη Dow Jones και σταθεροποίηση για τον S&P, μια μέρα πριν από την κρίσιμη απόφαση της Fed.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση του δείκτη Conference Board Ιουνίου, που αναμένεται να δείξει βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ. Αυτή η βελτίωση θα καθησυχάσει σε μεγάλο βαθμό τους φόβους ότι η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων θα οδηγήσει σε επιβράδυνση της ανάπτυξης επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Οι αναλυτές, ειδικότερα, αναμένουν ότι ο δείκτης ενισχύθηκε τον Ιούνιο στο 95, που είναι το υψηλότερο από τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με 93,2 τον Μάιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v