NYSE: Ο χαμηλότερος τζίρος του έτους τον Ιούνιο

Ο χαμηλότερος όγκος συναλλαγών του έτους παρατηρείται στο NYSE τον Ιούνιο και αρκετοί διαχειριστές κεφαλαίων δεν αναμένουν βελτίωση του τζίρου μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο. Αιτία η προοπτική αύξησης των επιτοκίων και η έκρυθμη κατάσταση στο Ιράκ.

NYSE: Ο χαμηλότερος τζίρος του έτους τον Ιούνιο
Ο χαμηλότερος όγκος συναλλαγών της φετινής χρονιάς παρατηρείται στο NYSE αυτό το διάστημα και αρκετοί διαχειριστές κεφαλαίων δεν διακρίνουν βελτίωση του τζίρου σύντομα.

Ο George Mairs, διαχειριστής με πείρα 50 χρόνων στην Wall Street, δηλώνει στο πρακτορείο Bloomberg ότι η επιβράδυνση των συναλλαγών οφείλεται στις επικείμενες αποφάσεις της Federal Reserve για τα επιτόκια και στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράκ στο πλαίσιο της μετάβασης της εξουσίας της Βαγδάτης.

Η μείωση του τζίρου σημαίνει σημαντική μείωση των εσόδων για τις χρηματιστηριακές εταιρίες της Wall. Ο Mairs πιστεύει, όπως και η πλειονότητα των αναλυτών, ότι η Fed θα αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων στο 1,25% και θα αλλάξει τη φρασεολογία στις δηλώσεις της για τη μελλοντική πιστωτική πολιτική, αναιρώντας την προηγούμενη δέσμευση για ”μετρημένη” αύξηση των επιτοκίων.

Επιπλέον, θεωρεί ότι η εκχώρηση των εξουσιών της Βαγδάτης δεν θα προκαλέσει εκτόνωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων σημαίνει ότι ”η αγορά θα είναι υποτονική μέχρι τον Σεπτέμβριο,” αναφέρει ο διαχειριστής, γεγονός που προμηνύει διατήρηση των πτωτικών τάσεων που εκδηλώνονται από τον Φεβρουάριο στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο τζίρος στο New York Stock Exchange αυτόν το μήνα κινείται στο μέσο όρο των 1,3 δισεκατομμυρίων μετοχών την ημέρα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο μέσο όρο από τα 1,24 δισ. μετοχές του Δεκεμβρίου. Πέρυσι, ο Ιούνιος ήταν ο πιο δραστήριος μήνας του έτους, με 1,46 εκατομμύρια μετοχές να αλλάζουν χέρια καθημερινά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v