Εκτίναξη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ

Εντυπωσιακή ενίσχυση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 101,9, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 95 και τελευταίας μέτρησης στο 93,2. Σημαντικά κέρδη για το δολάριο, κλίμα ευφορίας στη Wall Street.

Εκτίναξη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ
Εντυπωσιακή ενίσχυση παρουσίασε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 101,9, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 95 και τελευταίας μέτρησης στο 93,2.

Επισημαίνεται, ότι ο δείκτης διαμρφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας, ενώ τον προηγούμενό μήνα, ανήλθε σε 93,1.

Η σημαντική βελτίωση του κλίματος στην αμερικανική καταναλωτική εμπιστοσύνη οφείλεται, σύμφωνα με τους αναλυτές, στη σταδιακή υποχώρηση της τιμής της βενζίνης και στην σημαντική ενίσχυση των θέσεων στην αγορά εργασίας.

”Οι καταναλωτές εκτιμούν πως η αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να παράγει νέες θέσεις εργασίας” τόνισε η Lynn Franco, επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών ερευνών του Conference Board.

Η είδηση επηρέασε την αγορά συναλλάγματος, με το δολάριο να ενισχύεται έναντι του ευρώ, στα 1,2130 δολ., ενώ προκάλεσε και κλίμα ευφορίας στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v