Υποτονικότητα στις ευρωαγορές

Υποτονικότητα και περιορισμένο ενδιαφέρον και μικρός όγκος συναλλαγώ κυριάρχησαν στις σημαντικότερες ευρωαγορές, κυρίως λόγω της αργίας στη Wall Street, ενώ οι πετρελαικές τιμές συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Με μικτά πρόσημα κινήθηκαν οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επιδεικνύουν περιορισμένο ενδιαφέρον κυρίως λόγω της αργίας στη Wall Street (εθνική εορτή ΗΠΑ - 4η Ιουλίου).

Το αρνητικό κλίμα συντήρησαν και οι συνεχόμενες δολιοφθορές που πραγματοποιούνται στους αγωγούς πετρελαίου στο Ιράκ, γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά αναλυτές της αγοράς.

Εξάλλου, θετικά κινήθηκαν οι τίτλοι της Deutche Telekom, ύστερα από την αναβάθμιση της

σε outperform από neutral από την CSFB, ενώ σε θετικό έδαφος έκλεισαν και οι μετοχές της HVB, ύστερα από φήμες που την ήθελαν να προχωρά σε συγχώνευση.

Αντίθετα, κάμψη σημείωσαν οι μετοχές της Yukos, αφού αντιμετωπίζει το φάσμα της πτώχευσης, ύστερα από τη διαφαινόμενη αδυναμίας της να αποπληρώσει δάνειο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ενώ πτώση κατέγραψαν και οι τίτλοι της Daimler Chrysler.

Kέρδη σημείωσαν οι πετρελαικές εταιρίες, με την γαλλική Total να κερδίζει 0,6%, ενώ ανάλογα κινήθηκε και η Royal Dutch.

Στο Λονδίνο αναλυτές της αγοράς, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία του FTSE, τονίζοντας τη δυναμική που εκτιμάται πως θα παρουσιάσει η κερδοφορία των εταιρειών.

Στις 4.403 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, καταγράφοντας οριακές απώλειες 0,09%, ενώ μικρά κέρδη ύψους 0,08% σημείωσε ο CAC 40 διαμορφούμενος στις 3.688 μονάδες.

Στη Γερμανία, ο DAX υποχώρησε κατά 0,08% αγγίζοντας τις 3.995 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v