Κι άλλη κορυφαία ”έξοδος” από την CSFB Κίνας

Νέο πλήγμα υπέστη η Credit Suisse First Boston στην Κίνα, όταν το ισχυρότερο στέλεχος της μονάδας του οίκου στη χώρα, η πρόεδρος Wei Christianson, παραιτήθηκε προς ένδειξη συμπαράστασης στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο που απολύθηκε πρόσφατα, τον John Mack.

Κι άλλη κορυφαία ”έξοδος” από την CSFB Κίνας
Η πρόεδρος Wei Christianson είναι το δεύτερο υψηλόβαθμο στέλεχος που αποχωρεί από την CSFB μετά την απομάκρυνση του Mack, καθώς την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτησή του και ο διοικητικός διευθυντής Thomas Nides.

Η παραίτηση της κορυφαίας τραπεζικού, η οποία βοήθησε την CSFB να κερδίσει τις καλύτερες συμφωνίες του οίκου στην Κίνα, αναδεικνύει τους φόβους για ”έξοδο ταλέντων” από την Credit Suisse First Boston.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι η Christianson παραιτήθηκε προκειμένου να δείξει ότι παραμένει πιστή στον Mack, ο οποίος την ”έκλεψε” από τη Morgan Stanley προ διετίας.

Η Christianson δεν έδειξε ότι σκοπεύει να μετακινηθεί σε ανταγωνιστική τράπεζα άμεσα, αλλά πάντως η απομάκρυνσή της προβλέπεται να αποδυναμώσει τη θέση της CSFB στην πολύ ανταγωνιστική αγορά επενδυτικών τραπεζικών υπηρεσιών της Κίνας.

Οι επανειλημμένες επισκέψεις του Mack στην Κίνα και οι πολύ καλές επαφές της Christianson στην χώρα θεωρείται ότι βοήθησαν την CSFB να εξασφαλίσει κορυφαίες δουλειές σε μια σειρά χρηματιστηριακές εισαγωγές, όπως το ύψους 3,5 δισ. δολ. ΙΡΟ της China Life.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v