”Ανακούφιση” από FED για τις ευρωπαϊκές αγορές

Με ”ανακούφιση” υποδέχτηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ για ”μετρημένη” επιβολή αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής. Εκτίναξη Nokia μετά την αναβάθμιση από Deutsche Bank.

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ για ”μετρημένη” επιβολή αυστηρότερης πιστωτικής πολιτικής μετά την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,25 μονάδες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα ακολουθήσει την Fed και θα διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια κατά την σημερινή τακτική συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,30% στις 4.477 μονάδες, ενώ ο DAX κερδίζει 0,74% στις 4.082 μονάδες και ο CAC 0,54% στις 3.753 μονάδες.

Η Nokia αναρριχήθηκε 2,4% στα 12,15 ευρώ στο άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς η Deutsche Bank αναβάθμισε την σύστασή της για την μετοχή του κολοσσού της κινητής τηλεφωνίας σε ”αγορά” από ”διακράτηση.”

Η Centrica, η μεγαλύτερη εταιρία διανομής φυσικού αερίου της Βρετανίας εκτινάχθηκε 6,9%, μετά την ανακοίνωση της πώλησης της μονάδες οδικής βοήθειας και ασφάλισης οχημάτων Automobile Association, προς 3,2 δισ. δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v