Οριακές μεταβολές στις ευρωαγορές

Σε περιορισμένη κλίμακα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αργία της Wall Street για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και η βύθιση των ασιατικών αγορών δεν προσφέρουν έμπνευση ανάκαμψης μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας.

Με οριακές μεταβολές κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η βύθιση των ασιατικών αγορών δεν προσφέρει έναυσμα για ανοδική αντίδραση μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Η αργία της Wall Street για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας συμβάλλει στις υποτονικές τάσεις.

Νέες πιέσεις υφίσταται ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς, μετά τη Morgan Stanley και η Deutsche Bank εκτίμησε ότι ο κολοσσός των ηλεκτρονικών υπολογιστών Intel ίσως δεν πετύχει τους στόχους κερδοφορίας που έχει θέσει. Οι τίτλοι της Royal Philips Electronics και της STMicroelectronics κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ανοδικά κινούνται οι τίτλοι επιχειρήσεων πετρελαίου και χαλκού, καθώς τα δύο εμπορεύματα εμφανίζουν νέες ανοδικές τάσεις. Η μεγαλύτερη εταιρία εξορύξεων στον κόσμο, η BHP Billiton, ενισχύεται 0,6%, ενώ η πετρελαϊκή Total κερδίζει 0,5%.

Η επαπειλούμενη απεργία στα ορυχεία χαλκού της Χιλής στηρίζει το κόκκινο μέταλλο, που κέρδισε την περασμένη εβδομάδα 1,1%, ενώ το πετρέλαιο κινείται σε υψηλό δύο εβδομάδων, μετά τα νέα προβλήματα στις εξαγωγές του Ιράκ και τις περαιτέρω δυσμενείς εξελίξεις στην Yukos.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,11% στις 4.412 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,06% στις 3.996 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,09% στις 3.688 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v