Η TeliaSonera αγοράζει την Orange Δανίας

Η μεγαλύτερη σκανδιναβική εταιρία τηλεφωνίας TeliaSonera, θα εξαγοράσει προς 600 εκατ. ευρώ σε ρευστό την μονάδα της Orange στη Δανία, καταλαμβάνοντας στην πρώτη θέση στην εθνική αγορά.

Η TeliaSonera αγοράζει την Orange Δανίας
Η μεγαλύτερη εταιρία τηλεφωνίας της σκανδιναβικής χερσονήσου, η TeliaSonera θα εξαγοράσει προς 600 εκατ. ευρώ σε ρευστό την μονάδα της Orange στη Δανία, καταλαμβάνοντας στην πρώτη θέση στην εθνική αγορά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TeliaSonera από την έδρα της στη Στοκχόλμη, με την εξαγορά θα περικοπούν οι δαπάνες κατά 490 εκατ. κορόνες από το 2006. Η Orange, μονάδα της France Telecom, είναι ο τρίτος ισχυρότερος φορέας κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TeliaSonera Anders Igel προσπαθεί να προσθέσει πελάτες και πωλήσεις στην εταιρία, καθώς οι τιμές στις αγορές που δραστηριοποιείται υποχωρούν.

Στη Δανία των 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων, λειτουργούν τέσσερις φορείς κινητής τηλεφωνίας: η TDC, η Sonofon της Telenor, η TeliaSonera και Orange. Η TeliaSonera δήλωσε ότι θα κλείσει τα κοινά δίκτυα ασύρματης μετά την εξαγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v