Απέρριψε και τη νέα προσφορά Green η M&S

Ο όμιλος Marks & Spencer απέρριψε και την τελευταία προσφορά εξαγοράς ύψους 9,1 δισ. στερλινών του Philip Green, δηλώνοντας ότι η τιμή παραμένει πολύ χαμηλή. Είναι η δεύτερη φορά σε πέντε χρόνια που ο δισεκατομμυριούχος Green δεν καταφέρνει να αγοράσει την M&S.

Απέρριψε και τη νέα προσφορά Green η M&S
Ο όμιλος Marks & Spencer απέρριψε και την τελευταία προσφορά εξαγοράς ύψους 9,1 δισ. στερλινών του δισεκατομμυριούχου Philip Green, δηλώνοντας ότι η τιμή παραμένει πολύ χαμηλή.

Το διοικητικό συμβούλιο της μεγαλύτερης εταιρίας λιανικής πώλησης ενδυμάτων στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι η προσφορά του Green για 400 πένες ανά μετοχή ”εξακολουθεί να υποτιμά πολύ τον όμιλο και τις προοπτικές του.”

Ο Green είχε δηλώσει ότι η τελευταία προσέγγισή του, η τρίτη σε έξι εβδομάδες, είναι τελική και ότι θα αποχωρήσει εάν δεν εξασφαλίσει την υποστήριξη του δ.σ. Ο 52χρονος επιχειρηματίας έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία αγοράζοντας βρετανικές αλυσίδες όπως η Bhs και η Arcadia και βελτιώνοντας τα αποτελέσματά τους, και έχει δηλώσει ότι θέλει να επιχειρήσει να ”επαναφέρει” την M&S, η οποία χάνει μερίδια αγοράς από τους ανταγωνιστές της, όπως η Next.

Είναι η δεύτερη φορά σε πέντε χρόνια που ο Green αποτυγχάνει στην προσπάθεια εξαγοράς της Marks & Spencer.

Η Marks & Spencer ιδρύθηκε το 1894 με τη συνεργασία του ρωσικής καταγωγής Πολωνού πρόσφυγα Michael Marks και του Βρετανού Tom Spencer και στους πελάτες της έχουν περιληφθεί η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ και η πρώην πρωθυπουργός Margaret Thatcher.

Η αλυσίδα, που κάποτε είχε στην ιδιοκτησία της τους Brooks Brothers, τους ”ράφτες” του Abraham Lincoln και του Clark Gable, διαθέτει σήμερα 375 καταστήματα σε πολλές πόλεις της Αγγλίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v