Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η εταιρική κερδοφορία στηρίζει εκ νέου ευρωαγορές

Ένα ακόμη «κύμα» θετικών εταιρικών μεγεθών επί ευρωπαϊκού εδάφους, στηρίζει τις διαθέσεις των επενδυτών για αγορές, παρά το γεγονός ότι η ανησυχία για την γρίπη των χοίρων, δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ένα ακόμη «κύμα» θετικών εταιρικών μεγεθών επί ευρωπαϊκού εδάφους, στηρίζει τις διαθέσεις των επενδυτών για αγορές, παρά το γεγονός ότι η ανησυχία για την αύξηση του επιπέδου επαγρύπνησης για την γρίπη των χοίρων από τον Π.Ο.Υ., δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Ισχυρή άνοδο 5,8% για τον τίτλο της BASF, με τον γερμανικό χημικό όμιλο να έχει σημαντική πτώση κερδών αλλά πολύ πιο ήπια απ’ ότι ανέμεναν οι αναλυτές. Κέρδη 2,9% και για τον τεχνολογικό όμιλο Infineon, παρά το ότι «έκλεισε» το ένατο διαδοχικό τρίμηνο ζημιών.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Ericsson, η οποία κινείται 5,4% χαμηλότερα μετά την ανακοίνωση πτώσης κερδών υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Σε επίπεδο δεικτών –στα «χνάρια» Wall Street και Ασίας- ο DAX 30 ενισχύεται 1,92% στις 4.794 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης 1,38% στις 4.238 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται 1,90% υψηλότερα στις 3.160 μονάδες.

Σε εκρηκτική πορεία κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού να «κλείνει» τον καλύτερο μήνα του από τον Οκτώβριο του 1998, με κέρδη που άγγιξαν το 13%. Ανάλογη η εικόνα και στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με στήριξη από την Fed αλλά και την καλή πορεία μετοχών τραπεζικών ομίλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v