Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη από εταιρικά μεγέθη στις αγορές

Οι ανακοινώσεις α’ τριμήνου κορυφαίων εταιριών στηρίζουν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές. Η συρρίκνωση 6,1% στο αμερικανικό ΑΕΠ περιορίζει ελαφρώς την άνοδο, ενώ τα βλέμματα στρέφονται στην συνεδρίαση της Fed.

Οι ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών α’ τριμήνου από κορυφαίες εταιρείες τα οποία ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο, στηρίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις για αγορές στην Ευρώπη και οδηγούν υψηλότερα του βασικούς δείκτες.

Κέρδη 1,1% για τον DJ Stoxx 600, ενώ ανοδική πορεία καταγράφει και το ευρώ, καθώς ενισχύεται 1,4% έναντι του γεν και 0,7% έναντι του δολαρίου.

Μέχρι σήμερα περί των 103 εταιρειών που είναι εισηγμένες στον DJ Stoxx 600 έχουν ανακοινώσει οικονομικά μεγέθη, με ποσοστό υψηλότερο του 50% να έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών. Περί του 66% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ακολουθήσει ανάλογη πορεία.

«Κάποια θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς και καλά εταιρικά μεγέθη δίνουν την ελπίδα ότι το χειρότερο πέρασε», τονίζει στο Bloomberg, ο κ. Rajeev Shah, αναλυτής της BNP Paribas.

Άνοδος 5,3% για τον τίτλο της Siemens, με την Sanofi-Aventis να ενισχύεται κοντά στο 3%. Στο 5,3% τα κέρδη για την STMicroelectronics, ενώ σε αρνητική τροχιά κινείται ο τίτλος της SAP, με απώλειες υψηλότερες του 5%.

Στο 0,73% τα κέρδη για τον DAX 30 ο οποίος αγγίζει τις 4.641 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,27% στις 4.148 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 1,08% υψηλότερα στις 3.084 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street. Κέρδη 0,80% για Dow Jones, 0,86% για S&P 500 και 0,79% για τον Nasdaq.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, πέραν της πρώτης καταμέτρησης για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο, ανακοινώνονται τα στοιχεία για ιδιωτική κατανάλωση στο ίδιο διάστημα. Παράλληλα όλοι βρίσκονται εν αναμονή της ανακοίνωσης της Fed –στις 21.15 ώρα Ελλάδας- περισσότερο για τις εκτιμήσεις της τράπεζας για την αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v