Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εταιρικά κέρδη στηρίζουν τις ευρωαγορές

Η ανακοίνωση θετικών οικονομικών μεγεθών από κορυφαίους ευρωπαϊκούς ομίλους προσφέρει "ανάσα" στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου, οι οποίες κινούνται ανοδικά, με τον DAX  να ενισχύεται 1,1%.

Θετικά εταιρικά μεγέθη α' τριμήνου αποτελούν τον βασικό παράγοντα στήριξης των κορυφαίων ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στη σημερινή ανακοίνωση για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ στο α' τρίμηνο 2009, αλλά και στη συνεδρίαση της Fed.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι, σε ετήσια βάση, η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε 4,7% στο α' τρίμηνο, ενώ σε ό,τι αφορά την Fed το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στις εκτιμήσεις που θα δημοσιοποίησει για την πορεία της οικονομίας, όσο και για την ανακοίνωση τυχόν νέων μέτρων στήριξης αγοράς και τραπεζών.

Την ίδια στιγμή οικονομικά μεγέθη καλύτερα των αναμενόμενων από μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, μοιάζει να απομακρύνει από την σκέψη των επενδυτών τον φόβο για την γρίππη των χοίρων.

Αρκετά, πάντως, "σκοτεινά", αναμένεται ότι θα είναι τα αποτελέσματα του "τεστ κόπωσης" για τις αμερικανικές τράπεζες, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, έξι εκ των 19 ομίλων που εξετάζονται (συμπεριλαμβανομένων BofA και Citi) δεν κατορθώνουν να το "περάσουν".

Κέρδη 1,2% για την Royal Dutch Shell, πλησίον του 3,8% υψηλότερα κινείται η Sanofi-Aventis, άνοδος 4,1% για την Siemens, ενώ κατά ενίσχυση 1,4% καταγράφει η μετοχή της STMicroelectronics.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 1,1% στις 4.659 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,21% στις 4.145 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται  1,46% υψηλότερα στις 3.095 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, αν και το ενδιαφέρον ήταν αρκετά περιορισμένο λόγω και της αργίας στην αγορά της Ιαπωνίας, ενώ αντίθετα πιέσεις καταγράφηκαν στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v