Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές λόγω της γρίπης

Μικτές τάσεις επικράτησαν τελικά στις ευρωαγορές παρά τις πιέσεις που δέχτηκαν οι μετοχικοί τίτλοι ταξιδιωτικών εταιριών λόγω της γρίπης των χοίρων καθώς ισχυρή ήταν η αντίδραση των εταιριών φαρμάκων.

Μικτές τάσεις επικράτησαν τελικά στις ευρωαγορές παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν οι μετοχικοί τίτλοι ταξιδιωτικών εταιριών λόγω της γρίπης των χοίρων καθώς η ισχυρή αντίδραση από πλευράς των τίτλων των φαρμακοβιομηχανιών περιόρισαν την πτώση των δεικτών.
 
Ειδικότερα ο τίτλος της GlaxoSmithKline της μεγαλύτερης εταιρίας φαρμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Roche Holding AG ενισχύθηκαν άνω του 3% ενώ αντίθετα ο τίτλος της Air-France-KLM Group υποχώρησε άνω του 4%.

Από πλευράς δεικτών στην Ευρώπη, ο Stoxx 600 έκλεισε υψηλότερα 0,36% στις 196,53 μονάδες ενώ υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 25% από τις 9 Μαρτίου.

Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,27% διαμορφούμενος στις 4.167,01 μονάδες ενώ ανάλογα κέρδη 0,42% κατέγραψε ο DAX 30 στις 4.696,07 μονάδες. Αντίθετα σχεδόν αμετάβλητος (-0,01%) έκλεισε ο δείκτης στο Παρίσι στις 3.102,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v