Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το IFO στηρίζει την Ευρώπη-Η Ford τα futures Wall

Η βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO στη Γερμανία, αλλά και η ανακοίνωση μεγεθών τριμήνου καλύτερων του αναμενόμενου από τη Ford Motor, οδηγούν υψηλότερα ευρωαγορές και futures Wall Street.

Διαθέσεις να «κλείσουν» με αύξηση θέσεων την εβδομάδα εμφανίζουν οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ ανοδικά κινούνται και τα futures της Wall Street. Δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης IFO καλύτερος του αναμενόμενου στη Γερμανία, αλλά και θετικά οικονομικά μεγέθη από Microsoft, Amazon.com και Ford Motor, στηρίζουν την επενδυτική διάθεση για αγορά μετοχών.

Η ανάκαμψη της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία καταφθάνει καθώς οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η ύφεση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2009, ενώ στήριξη στην αισιοδοξία τους παρείχε τόσο η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ όσο και το «πακέτο» στήριξης της γερμανικής κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, μετά τις Apple και Yahoo!, τόσο η Microsoft όσο και η Amazon.com μοιάζουν να δείχνουν ότι η τεχνολογία κατορθώνει να χειριστεί καλύτερα την κρίση σε σύγκριση με άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.

Ακόμη και η ανακοίνωση για συρρίκνωση (σε ετήσια βάση) της βρετανικής οικονομίας 4,1% στο α’ τρίμηνο του 2009 δεν στάθηκε αρκετή για να ανακόψει τις διαθέσεις των επενδυτών.

Ο DAX 30 ενισχύεται 2,24% στις 4.639 μονάδες, με τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 2,17% στις 4.105 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 2,07% υψηλότερα στις 3.070 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη σημειώνουν, αυτήν την ώρα, τα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,48%, τον Standard & Poor’s 500 να σημειώνει κέρδη 0,58% και τον Nasdaq να κινείται 0,69% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή των στοιχείων για την πορεία των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, καθώς και για τις πωλήσεις νέων κατοικιών τον ίδιο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v