Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων στις ευρωπαϊκές αγορές

Θετική στροφή για τις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να είναι αποκλειστικά στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών πρώτου τριμήνου. Ήπια άνοδος για DAX.

Θετική στροφή για τις ευρωπαϊκές αγορές, με την προσοχή των επενδυτών να είναι αποκλειστικά στραμμένη στις ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών πρώτου τριμήνου. Ήπια άνοδος για DAX.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες, ενώ μετά τη "δεύτερη ανάγνωση" των εταιρικών ανακοινώσεων, οι επενδυτές εμφανίζονται πρόθυμοι για έστω και επιλεκτικές αγορές.

Πτώση 11% για τη μετοχή της Roche, ενώ κατά 1,1% χαμηλότερα κινείται η Nestle. Σε ανάλογη πορεία και η μετοχή της PSA Peugeot Citroen, η οποία δεν ικανοποίησε με τα οικονομικά της μεγέθη, με αποτέλεσμα να υποχωρεί κοντά στο 3%.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένη, σχεδόν αποκλειστικά, την προσοχή τους στις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών α’ τριμήνου από εταιρείες ανά την υφήλιο, με τις «διαθέσεις» τους να εμφανίζουν έντονες διακυμάνσεις, ανάλογα με το «ύφος» των εταιρικών ανακοινώσεων.

Ανοδική κίνηση, όμως, για τον τραπεζικό κλάδο, μετά από την «ένεση αυτοπεποίθησης» που προσέφερε ο υπ. Οικονομίας των ΗΠΑ, κ. Timothy Geithner και παρά τη δυσοίωνη πρόβλεψη του ΔΝΤ για διαγραφές ενεργητικού και επισφάλειες.

Άνοδος 4% για την Barclays, με την Royal Bank of Scotland να ενισχύεται 4,5% και την Deutsche Bank να κινείται 1,37% υψηλότερα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 ενισχύεται 0,37% στις 4.538 μονάδες μονάδες. Κέρδη 0,35% για τον FTSE 100 στις 4.001 μονάδες, ενώ 0,29% υψηλότερα κινείται ο CAC 40 στο επίπεδο των 2.982 μονάδων.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, με τον Nikkei να ενισχύεται οριακά 0,16%, ενώ με «χείρα βοηθείας» από τις εκτιμήσεις του κ. Geithner για τις τράπεζες, η Wall Street σημείωσε ισχυρή άνοδο στη συνεδρίαση της Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v