Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Tesco στηρίζει τις ευρωαγορές-Άνοδος DAX 1,15%

Τα θετικά μεγέθη της βρετανικής Tesco "συμπαρασύρουν" σε ανοδική πορεία το σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου λιανικών πωλήσεων, προσφέροντας στήριγμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Παραμένουν οι πιέσεις για τις τράπεζες.

Η αισιοδοξία του βρετανικού ομίλου λιανικών πωλήσεων Tesco για την πορεία του φέτος –παρά το ότι τα μεγέθη για το έτος χρήσης 2008-2009 δεν ήταν «τέλεια»- μοιάζει να ανακουφίζει τους επενδυτές και οδηγεί υψηλότερα τον κλάδο τροφίμων.

Πάντως οι τράπεζες παραμένουν σε κλοιό πιέσεων, σαφώς λόγω της Bank of America αλλά και δημοσιευμάτων που υποστηρίζουν ότι υπάρχει περίπτωση απομάκρυνσης του επικεφαλής της Citi, κ. Vikram Pandit.

Άνοδος 4,7% για τον τίτλο της Tesco, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και η Carrefour με κέρδη 1,5% αλλά και η Ahold, η οποία ενισχύεται 1,6%.

Στον αντίποδα σταθερά ισχυρές πιέσεις για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές, με την Lloyds Banking Group να υποχωρεί 3,28% και την Barclays να κινείται 0,8% χαμηλότερα.

Σε επίπεδο δεικτών, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα ο DAX 30 σημειώνει κέρδη της τάξης του 1,15% στις 4.537 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,66% στις 4.017 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 0,95% υψηλότερα στο επίπεδο των 2.997 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v