Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nokia-JPMorgan στήριγμα σε Ευρώπη

Τα καλύτερα του αναμενόμενου οικονομικά μεγέθη α’ τριμήνου των Nokia και JPMorgan Chase οδηγούν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές, με τα futures της Wall να σημειώνουν ανοδική πορεία.

Αποτελέσματα α’ τριμήνου των Nokia και JPMorgan Chase καλύτερα των αναμενόμενων, είναι μία καλή αιτία για τους επενδυτές να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών τόσο τεχνολογικών ομίλων όσο και τραπεζών.

Παράλληλα η υποχώρηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 0,6% τον Μάιο πείθει όλο και περισσότερο την αγορά ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου τον Μάιο, με το μέλος του διοικητικού της συμβουλίου Axel Weber να κάνει λόγο και για «πακέτο μη συμβατικών μέτρων».

Στα αρνητικά για αγορές και οικονομία η ανάπτυξης της Κίνας κατά 6,1% στο α’ τρίμηνο, δηλαδή με τον χαμηλότερο ρυθμό σχεδόν 10 ετών.

Ισχυρά κέρδη για τραπεζικές μετοχές, με την Barclays να ενισχύεται 4,17%, την Deutsche Bank να σημειώνει άνοδο 4,15% και την UBS να κινείται 4,3% υψηλότερα. Επιβράβευση των επενδυτών για την Nokia, με τη μετοχή της εταιρείας να κινείται 2% υψηλότερα.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 σημειώνει κέρδη 1,7% στις 4.627 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 1,65% στις 4.034 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται 2,05% υψηλότερα στο επίπεδο των 3.047 μονάδων.

Ανοδικές τάσεις, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street με τον Dow Jones να ενισχύεται 0,45%, τον S&P 500 να κινείται ανοδικά κατά 0,64% και τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,39%.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα στοιχεία για ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο καθώς και η πορεία των εβδομαδιαίων αιτήσεων για λήψη επιδόματος ανεργίας. 

Αργότερα, ανακοινώνεται ο δείκτης Philadelphia Fed, επίσης, για τον Μάρτιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v